Stor interesse for international konference om fremtidens universitet

Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier arrangerer sammen med Centre for Higher Education Future (CHEF) konferencen Purpose of the Future University, som løber af stablen fra d. 6.-8. november. 92 forskere, udviklere og interesserede fra i alt 17 nationaliteter verden over deltager i konferencen, der sætter fremtidens universitet på dagsordenen.

“Der er 92 tilmeldt til vores konference Purpose of the Future University, som vi regnede med ville tiltrække 20-30 deltagere. Er det ikke fantastisk?” Sådan siger Sarah Robinson, lektor ved Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier og en af medarrangørerne bag den forestående konference.

“Det siger helt klart noget om emnets vigtighed og aktualitet på et internationalt niveau. Vi forventede, at vi her første gang ville få en 20-30 deltagere, der så kunne sprede ringe i vandet på sigt,” fortæller Søren Smedegaard Bengtsen, lektor og medarrangør af konferencen. Han glæder sig over, at de nordiske lande samt Tyskland og Storbritannien er repræsenteret, og især over at forskere fra bl.a. Japan, Australien, Indien, og USA vælger at tage rejsen for at deltage.

“At folk er villige til at rejse så langt for at deltage i en forholdsvis lille og stadig ukendt konference som denne, tyder på, at der ikke er lignende begivenheder tættere på de respektive lande. Derfor er det allerede nu en vigtig international begivenhed, som vi skal være stolte af at kunne mønstre her i Danmark,” fortæller han.

Fremtidens universitet på dagsordenen

Der har ifølge Søren Smedegaard Bengtsen i løbet af de seneste 5-10 år været en stigende interesse for filosofiske undersøgelser og diskussioner af de videregående uddannelser, samt universiteternes rolle i vores samfund i dag. Den pædagogiske filosofi har været et forskningsfelt i mange år, men at bruge filosofien til at undersøge de videregående uddannelser mere specifikt er en forholdsvis ny ting.

Konferencen er, ifølge Søren Smedegaard Bengtsen, den første af sin art, der har filosofien som udgangspunkt for undersøgelser af de videregående uddannelsers rolle, funktion, mening, og værdi i samfundet i dag.

“Konferencen er, udover det filosofiske tema, mere bredt set et forsøg på i fællesskab at undersøge og diskutere de videregående uddannelsers rolle og værdi i et moderne samfund, hvor grænserne mellem politiske og økonomiske dagsordener, uddannelsesinstitutionernes egne ambitioner og mål, samt det omkringgivende samfunds opfattelser af sådanne institutioners virke, de seneste år er blødt op. Det betyder, at vi får nogle nye og udfordrende spørgsmål at arbejde med, som uddannelsesforskere, i forhold til hvordan de videregående uddannelser på samme tid kan bevare den specialiserede faglighed og samtidig være relevante og meningsfulde i en bredere samfundsmæssig kontekst,” forklarer han.

Forskning i videregående uddannelser bliver ledt fra Aarhus

Konferencen er et samarbejde mellem CUDiM og det nye forskningscenter CHEF, som er funderet i Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU). Søren Smedegaard Bengtsen er sammen med en række andre uddannelsesforskere fra CUDiM også er en del af det nye forskningscenter.

“Det er en markering af, at forskningen i de videregående uddannelser i Danmark bliver ledt fra Aarhus, og især fra CUDiM og CHEF. Jeg håber, at konferencen også internt får opmærksomhed fra Arts og Aarhus Universitet generelt, så der bliver lagt mærke til, at CUDiM og CHEF er helt i front inden for denne forskning,” slutter Søren Smedegaard Bengtsen.  

Med i alt 92 tilmeldte er der lukket for tilmelding til konferencen. Hvis du er interesseret i forskning i videregående uddannelser og gerne vil følge med i konferencens keynotes og diskussioner, kan du holde dig opdateret her på bloggen, på vores facebookside samt på vores Twitter-profil, hvor vi rapporterer live fra konferencen.

Læs mere:
Forrige artikel Næste artikel

1 kommentar

  • Svar Undervisningsudvikling og Digitale Medier - Danske forskere diskuterede fremtidens universitet

    […] Book of abstracts: Purpose of the Future University […]

    22/11/2017 at 14:19
  • Tilføj en kommentar

    Læs også

    Videre til værktøjslinje