Interesserede får adgang til nyskrevet danmarkshistorie gennem Open Online Courses

I samarbejde med afdeling for Historie og Klassiske Studier på Aarhus Universitet og danmarkshistorien.dk skal Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier være med til at udvikle Open Online Courses i danmarkshistorie, som bliver frit tilgængelige for alle interesserede.

Afdeling for Historie og Klassiske Studier har sammen med danmarkshistorien.dk modtaget en bevilling fra Spar Nord Fonden til udvikling af Open Online Courses.

Open Online Courses (OOCs) er korte kurser, der er åbne for alle interesserede, gratis at deltage i og 100% onlinebaserede.

Kurset kommer til at indgå som en del af uddannelsen i Historie på Aarhus Universitet men bliver samtidig frit tilgængeligt for alle interesserede. Indholdet på kurset kommer til at bestå af en nyskrevet danmarkshistorie udarbejdet af ansatte på afdeling for Historie og Klassiske Studier.

Adgang for alle interesserede

Gennem de åbne e-kurser vil interesserede bl.a. få adgang til miniforedrag med ansatte på afdeling for Historie og Klassiske Studier samt en stor del af det kildemateriale og de leksikonartikler, som danmarkshistorien.dk ligger inde med.

Formålet med danmarkshistorien.dk er at give offentligheden og undervisningssektoren mulighed for at få kvalificeret og tilgængelig information om Danmarks historie fra oldtiden til i dag formidlet af fagfolk. Med bevillingen fra Spar Nord Fonden bliver det i endnu højere grad muligt at formidle ud over universitets murer.

OOCs skal skabe interaktion mellem universitetet og dets omverden

Udviklingen af de konkrete e-kurser sker i samarbejde med CUDiM, der i forvejen arbejder  sammen med de forskellige fagmiljøer på Arts om at udvikle Open Online Courses, der er opbygget i direkte tilknytning til eksisterende ECTS-belagte fag.

Idéen er at koble eksterne deltagere direkte på aktiviteterne i fag på Aarhus Universitet. Dermed giver de åbne kurser et indblik i den specifikke faglighed, og deltagerne følger kurset sammen med indskrevne studerende på Aarhus Universitet.

Ambitionen med Open Online Courses er altså til dels at etablere interaktion med den omkringliggende verden. Samtidig er målet også at engagere de indskrevne studerende i diskussioner med eksterne partnere og interessenter.