Gymnasier deler erfaringer med innovative kompetencer ved konference

Kategoriseret Gymnasieskolen
Skrevet af

Gymnasieelevers opbygning af innovative kompetencer og hvordan den kan fremmes gennem undervisningen er temaet for en konference på Aarhus Universitet den 1. oktober. Her præsenteres en række gymnasiers erfaringer på området.Finanssektorens Uddannelsescenter 4

Otte gymnasier har deltaget i et fælles projekt med fokus på, hvordan begrebet innovative kompetencer kan forstås og udvikles i konkrete undervisningskontekster og på nytænkning af undervisningsorganiseringer. Projektet er blevet fulgt af forskere fra Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier, der har samlet og struktureret viden fra alle skoleprojekterne.

Projektet bidrager med ny viden om, hvilke muligheder man i forskellige undervisningskontekster kan give den enkelte elev for at skabe de bedste betingelser for at udvikle innovative kompetencer.

Denne viden bliver præsenteret på en konference på Aarhus Universitet den 1. oktober. Erfaringer fra både elever, lærere og ledere fra de otte deltagende skoleprojekter har en fremtrædende plads i programmet.

Programmet for konferencen indeholder både præsentation af resultater fra følgeforskningen og erfaringer fra skoleprojekterne. Det vil også være muligt for konferencedeltagerne for at komme med input til anbefalinger til, hvordan det videre arbejde med elevernes innovative kompetencer kan forme sig.

Konferencen afholdes onsdag den 1. oktober 2014 på Aarhus Universitet. Det koster 250 kr. at deltage, og tilmelding skal ske senest fredag den 19. september 2014.